Παραολυμπιακή ημέρα στο σχολείο - Κλειστό Γήπεδο Προσοτσάνης, Δράμα

logo Perpato
Κυρ, 26 Φεβ 2017

    Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος 'ΠΕΡΠΑΤΩ' μετά από πρόσκληση του Δήμου Προσοτσάνης, διοργάνωσε «Παραολυμπιακή Ημέρα στο Σχολείο» με 5 σταθμούς επίδειξης παραολυμπιακών αθλημάτων.  Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γήπεδο Προσοτσάνης, όπου τρεις αθλητές με κινητική βλάβη βοήθησαν ενεργά στη διεξαγωγή της δράσης, αφου μίλησαν στα παιδιά για τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό, το Αναπηρικό Κίνημα και απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών. Επίσης πραγματοποίησαν την επίδειξη των αθλημάτων «Wheelchair basketball (καλαθοσφαίριση σε αμαξίδιο) και  Boccia.

 
Οι σταθμοί παραολυμπιακών αθλημάτων  ήταν:
·         Boccia
·         Πετοσφαίριση καθιστών αθλητών
·         Badminton
·         Wheelchair basketball (καλαθοσφαίριση σε αμαξίδιο)
·         Στίβος για άτομα με προβλήματα όρασης (αγωνίσματα δρόμων)
  

Οι 110 μαθητές Δημοτικού του Δήμου Προσοτσάνης πέρασαν από όλους τους σταθμούς. Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τα Παραολυμπιακά Αθλήματα. Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ψυχαγωγία, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών και η διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στην αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε τόσο ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης 'ΠΕΡΠΑΤΩ' όσο και ο Παραολυμπιονίκης και αθλητής του Α.Σ. 'ΗΡΟΔΙΚΟΣ' Δημήτρης Καρυπίδης.

NEWSLETTER