26/03/2013
Εκπαίδευση φοιτητών σε ζητήματα αυτονομίας των ΑμεΑ
Τη Τετάρτη 20/03/2013 οι φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, Κατεύθηνσης Κοινωνικής Εργασίας που κάνουν πράκτική άσκηση στο Σύλλογο 'Περπατώ', έλαβαν εκπαίδευση απο τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αλέξανδρο Ταξιλδάρη και τον γυμναστή του συλλόγου κ. Πέτρο Ευαγγελινό, σχετικά με τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρία, που χρησιμοποιούν αμαξίδιο. 

Η  εκπαίδευση αναλυτικότερα περιελάμβανε:

α) μετακίνηση απο το αναπηρικό αμαξίδιο προς το κρεβάτι και αντιστρόφως, με την υποστήριξη ενός ή δύο ατόμων
β) μετακίνηση απο το πάτωμα προς το κρεβάτι, με την υποστήριξη δύο ατόμων
γ)μετακίνηση απο το πάτωμα προς το αναπηρικό αμαξίδιο, με την υποστήριξη δύο ατόμων
δ)μετακίνηση απο το αμαξίδιο προς το αυτοκίνητο και αντιστρόφως, με την υποστήριξη ενός ατόμου
ε) ανάβαση και κατάβαση με αναπηρικό αμαξίδιο σε μη προσβάσιμα πεζοδρόμια

Η εκπαίδευση ήταν βιωματικού χαρακτήρα καθώς κατά τη διεξαγωγή της,  οι φοιτητές και το νοσηλευτικό προσωπικό του Συλλόγου, βρέθηκαν στη θέση τόσο του συνοδού, όσο και  του ατόμου με αναπηρία.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο σκοπός της εκπαίδευσης ήταν διττός. Αφενός, να εφοδιάσει τους ασκούμενους κοινωνικους λειτουργους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τις δυσκολίες που εντοπίζονται στις μετακινήσεις ενος ατόμου με κινητική αναπηρία, και τις τεχνικές αντιμετώπισης τους, και αφετέρου, να προετοιμάσει τους εν λόγω φοιτητές ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης 'ΚΕΑΔΑ', που σε λίγες μέρες ξεκινάει τη λειτουργία του.