30/11/2015
Κερκίνη 20 - 22 Νοεμβρίου 2015
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη απόδραση του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» στην λίμνη Κερκίνη η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου 2015. Στην δράση έλαβαν μέρος συνολικά 11 άτομα εκ των οποίων 6 άτομα με διάφορες αναπηρίες και 5 συμμετέχοντες – συνοδοί.

Οι συμμετέχοντες κατά την διάρκεια της δράσης πήραν μέρος σε πλήθος δραστηριοτήτων ξεκινώντας από την Παρασκευή όπου επισκέφτηκαν το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών.

Στο ΚΕΘΙΣ τους υποδέχτηκε η υπεύθυνη του Κέντρου κα. Μαρία Λίγκα και οι συνεργάτες της οι οποίοι φρόντισαν έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν την θεραπευτική ιππασία και τα οφέλη της στα Α.μεΑ., να ιππεύσουν τα ειδικά εκπαιδευμένα άλογα του Κέντρου και μετέπειτα να τους ξεναγήσουν στους χώρους του.

Τις υπόλοιπες μέρες τις δράσης οι συμμετέχοντες βρέθηκαν στην λίμνη Κερκίνη όπου διέμειναν στου χώρους του ξενώνα «Οικοπεριηγητής» και με την υποστήριξη του κ. Ιωάννη Ρέκλου και των συνεργατών του ακολούθησαν μια σειρά από δράσεις όπως κανό στη λίμνη, παρατήρηση πουλιών στον υδροβιότοπο, Jeeping στο κομμάτι της λίμνης που δεν υπήρχε νερό και παρατήρηση των άγριων βούβαλων, τοξοβολία, διαδρομές με χρήση χειρήλατου ποδηλάτου στην λίμνη, εκπαίδευση στην χρήση αναπηρικού αμαξιδίου.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ