11/06/2015
Επίσκεψη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής
Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Δ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ». Στο Σύλλογο προσήλθαν δεκαεπτά μαθητές συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη δασκάλα του τμήματος, κα Ελένη Γεωργακοπούλου. Αφορμή της επίσκεψής τους ήταν η δωρεά ενός περιπατητήρα και αναλώσιμων υλικών, που χρησιμοποιούνται στην ομάδα δημιουργικής απασχόλησης των μελών του Συλλόγου.

Η συνάντηση αυτή συνδυάστηκε με ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την κινητική αναπηρία, τη λειτουργία και τις δράσεις του Συλλόγου. Στη συνέχεια έγινε μια ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης Α.μεΑ., που συστεγάζεται με το Σύλλογο, και τέλος, συζητήθηκαν οι εντυπώσεις των μαθητών και δόθηκαν απαντήσεις στις απορίες τους. Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέλη του Συλλόγου, να τους θέσουν τα ερωτήματά τους, καθώς επίσης και να δουν από κοντά εξοπλισμό που χρησιμοποιούν άτομα με κινητική αναπηρία.

Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι με την επιλογή των μαθητών να διαθέσουν τα χρήματα του ταμείου της τάξης τους για την αγορά και δωρεά αυτών των πολύ χρήσιμων για εμάς υλικών.
Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές της Δ’ Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και την κα Γεωργακοπούλου για τη δωρεά τους, η οποία αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία τους.