13/05/2015
Ομιλία στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών
Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών και με την διασύνδεση της ασκούμενης Κοινωνικής Λειτουργού του σχολείου, κα Βαλεντίνα Βαξεβάνη, διοργάνωσαν ενημερωτική ομιλία σχετικά με την αναπηρία και τα Παραολυμπιακά αθλήματα. Η ενημέρωση πλαισιώθηκε από τον κ. Απόστολο Τζουμαλάκη, Κοινωνικό Λειτουργό του Συλλόγου, τον κ. Μιχάλη Ραγκούση, μέλος του Συλλόγου και του Διοικητικού Συμβουλίου του και τις ασκούμενες Κοινωνικές Λειτουργούς.

Αρχικά, έγινε μια σύντομη παρουσίαση του Συλλόγου από τον Κοινωνικό Λειτουργό, ο οποίος εξήγησε την αναγκαιότητα τόσο της προσβασιμότητας στους εκπαιδευτικούς χώρους, όσο και της διαφύλαξης των δικαιωμάτων των Α.μεΑ. έχοντας ως στόχο την ενημέρωση του μαθητικού κοινού.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος μετέφερε την προσωπική του εμπειρία για την αναπηρία στους μαθητές, και παρουσίασε, με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, τα Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Τέλος, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να εκφράσουν απορίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας, και ανανεώθηκε το ραντεβού για την υλοποίηση Παραολυμπιακής Ημέρας, όπου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και βιωματικά τον Παραολυμπιακό αθλητισμό.