13/04/2013
Παραολυμπιακή Ημέρα στο Σχολείο- ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής
Με τη συμμετοχή περίπου 200 φοιτητών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα με θέμα η «Παραολυμπιακή Ημέρα στο Σχολείο» με την συμμετοχή φοιτητών των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής αλλά και Παραολυμπιονικών, που διοργανώθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου. Η οργάνωση της ημερίδας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Φίλων Ροδόπης «Περπατώ» και του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» ενώ την οργάνωση επιμελήθηκε ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος «Σπύρος Λούης».
Συνολικά δημιουργήθηκαν 12 πεδία δράσης, στα οποία οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Παραολυμπιακά αγωνίσματα,να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές σε καθένα από αυτό και να διαμορφώσουν θετικές στάσεις απέναντι στην αναπηρία. Ο απώτερος σκοπός του προγράμματος ήταν στο  να συμβάλλει στην διαμόρφωση θετικής στάσης και συμπεριφοράς απέναντι στα άτομα με αναπηρία.
 Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Παραολυμπιονίκες Άλεξ Ταξιλδάρης, Αλεξάνδρα Δήμογλου και Μάκης Καλαράς , όπως και η πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης του τριπλούν Πηγή Δεβετζή.
Η παραολυμπιακή ημέρα είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα που μπορεί να διοργανωθεί στο σχολείο αλλά και σε συλλόγους και ιδρύματα με σκοπό την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.