20/03/2018
Η Χαρτογράφηση των ατόμων με αναπηρία ξεκινά από την Κομοτηνή
Η επίσημη παρουσίαση της καινοτόμας για τα ελληνικά δεδομένα εφαρμογής για την Χαρτογράφηση ΑμεΑ στο νομό Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 16 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ».
Η δράση παρουσιάστηκε από την κα Στέλλα Αργυροπούλου η οποία μίλησε για το πώς παρουσιάστηκε η ανάγκη για τη δημιουργία της χαρτογράφησης και για το πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» το οποίο παρουσίασε για να ενημερώσει και να παροτρύνει τους υπόλοιπους Συλλόγους για να υποβάλλουν πρόταση για κάποιο έργο της,
Η κα Βιλντάν Γιουσούφ κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου παρουσίασε τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης, τη συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους και την ανάγκη συνέχισης της.
Ο κ. Μιχαήλ Ραγκούσης, Γενικός Διευθυντής του Συλλόγου , μίλησε για ένα εργαλείο στα χέρια κάθε συλλόγου, τόσο για τις ανάγκες των μελών του – ατόμων με αναπηρία όσο και για τις ανάγκες ορθολογικής διαχείρισης τους, μέσω της ηλεκτρονικής καταγραφής των μελών και των αναγκών τους.
Ακολούθως έγινε παρουσίαση των τεχνικών χαρακτηριστικών και της λειτουργίας της εφαρμογής από τον web designer της εταιρείας “2k Project” κ. Αθανάσιο Γεωργαντά καθώς και προσομοίωση χαρτογράφησης  ενός ατόμου με αναπηρία από την εθελόντρια του Συλλόγου και μία εκ των τριών διαχειριστριών της εφαρμογής κ. Ελίνα Πλιάκα.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και  ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, δημοσιογράφος Δάμων Δαμιανός, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Θέμης Τζενετίδης, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ροδόπης «Ορφέας», κ. Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού, ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Δύναμη Ψυχής» κ. Ροδούλα Κοκκινάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών & Άλλων Παθήσεων Ν. Ροδόπης «Γλυκός Κόσμος» κ. Σοφία Φαναρά, η οποία εκπροσώπησε και το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Ροδόπης και πολλών άλλων, μελών συλλόγων αλλά και φοιτητών.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης υπογράμμισε την καινοτομίας του εγχειρήματος, κάνοντας λόγο για ένα «πολύ χρήσιμο και σημαντικό εργαλείο». Ο κ. Τσαλικίδης κάλεσε τους διαχειριστές της εφαρμογής να ενταχθούν ενεργά στο Δίκτυο Πολιτικής Προστασίας, προτρέποντας τους υπευθύνους σε κατ’ ιδίαν παρουσιάσεις με τους αρμοδίους φορείς για να υπογραμμίσει τέλος πως η αποτελεσματική χρήση αυτής «μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή του τρόπου διοίκησης για τα άτομα με αναπηρία».
Περισσότερα για την παρουσίαση μπορείτε να βρείτε παρακάτω:
Αποδελτίωση Δημοσιεύσεων Παρουσίασης Εφαρμογής – Παρασκευή 16 Μαρτίου, Κομοτηνή
 
  • Παρατηρητής της Θράκης
Η Χαρτογράφηση των ατόμων με αναπηρία ξεκινά από την Κομοτηνή
«Η επίσημη παρουσίαση της καινοτόμας για τα ελληνικά δεδομένα εφαρμογής για την Χαρτογράφηση ΑμεΑ στο νομό Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 16 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων ν.Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ».
Η εφαρμογή αυτή δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» τα μέλη του οποίου αντιλήφθηκαν τη δυστοκία που υπάρχει στην Ελλάδα ως προς την καταγραφή και ακολούθως την ύπαρξη σαφών στοιχείων για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αναπηρία σε όλη την χώρα. Έτσι έναν χρόνο πριν, με σύμμαχο το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ, τον Κοινωφελή Οργανισμό Hellenic Hope και το Κοινωφελές Ίδρυμα Μποδοσάκη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που απευθύνεται σε ελληνικά, μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, καθώς και σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, δημιούργησαν την εφαρμογή με στόχο τον εντοπισμό των ατόμων με αναπηρία αρχικά στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης και ακολούθως η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους[…]».
 
  • Χρόνος
Χαρτογραφώντας τα άτομα με αναπηρία στη Ροδόπη
«Ένα πρόγραμμα που δεν έχει ξανατρέξει στη Ροδόπη, παρουσίασε ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία 'Περπατώ'. Το πρόγραμμα φέρει τον τίτλο 'ηλεκτρονική χαρτογράφηση ΑμεΑ νομού Ροδόπης' και παρουσιάστηκε στους ενδιαφερομένους σε σχετική εκδήλωση το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Περπατώ[…]».
 
  • Thrakinews.com
Κομοτηνή: Παρουσίαση προγράμματος ηλεκτρονικής χαρτογράφησης ΑμΕΑ
«Το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής χαρτογράφησης ΑμΕΑ Ροδόπης, παρουσίασε ο σύλλογος «Περπατώ», στα γραφεία του στην Κομοτηνής, το πρωί της Παρασκευής (16/3), παρουσία των πολιτικών και τοπικών φορέων, εκπροσώπων σωματείων, συλλόγων και των μελών του συλλόγου[…]»
 
  • R Channel
Παρουσίαση Ηλεκτρονικής Χαρτογράφησης ΑμεΑ ν.Ροδόπης (Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, Παρασκευή 16/3/2018, 13.58)
 
  • Δέλτα Τηλεόραση
Η καινοτόμα εφαρμογή χαρτογράφησης ΑΜΕΑ δημιουργήθηκε για τη Ροδόπη  (Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, Κυριακή 18/3/2018, 22.10)
 
Φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
https://www.flickr.com/gp/149375289@N04/W74Y2Z
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την εκδήλωση όπως παρουσιάστηκε σε live streaming:
https://www.facebook.com/syllogosperpato/videos/