16/05/2017
Η Visa μαζί με τις συνεργαζόμενες τράπεζες προσφέρει 1.000.000€ για 2η χρονιά σε 15 ΜΚΟ


 

Η Visa μαζί με τις συνεργαζόμενες τράπεζες προσφέρει 1.000.000€ για 2η χρονιά σε 15 ΜΚΟ
 
·         Η Visa με τις συνεργαζόμενες τράπεζες προσφέρει 1.000.000€ για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη
·         Πάνω από 300.000 συνάνθρωποί μας επωφελήθηκαν την πρώτη χρονιά της ενέργειας

Το πρόγραμμα αλληλεγγύης της Visa υποστήριξε 15 ΜΚΟ με 1 εκατ ευρώ το 2016 και επαναλαμβάνεται και φέτος για δεύτερη χρονιά, με την υποστήριξη και πάλι της Visa και των συνεργαζόμενων τραπεζών και συγκεκριμένα:  ALPHA BANK”, Τράπεζα Αττικής, Eurobank, HSBC, Postcredit, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς. Όταν ξεκινούσε πέρυσι το πρόγραμμα είχαμε πολλές φιλοδοξίες, αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι   για το τι θα καταφέρναμε. Βλέποντας όμως την υλοποίηση των προγραμμάτων από τους 15 οργανισμούς αποκτήσαμε και εικόνα.
Πέρυσι, στην πρώτη χρονιά του προγράμματος, επωφελήθηκαν περίπου 300.000 συνάνθρωποί μας. Κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές ήταν η υποστήριξη  8.189 παιδιών και των οικογένειών  τους με την προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Η εξασφάλιση παροχής καυσίμων θέρμανσης σε 35 οργανισμούς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα και η θέρμανση περίπου 3.000 συνανθρώπων μας. Η υποστήριξη σε 36 συμμετέχοντες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα να εκπονήσουν ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο Business Plan με 13 συμμετέχοντες να έχουν ήδη ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση με προοπτική να δημιουργηθούν έως και 22 νέες θέσεις εργασίας.
Οι οργανισμοί που θα υποστηρίξουμε φέτος είναι:
 
1. Tο Χαμόγελο του Παιδιού
2. Παιδικά Χωριά SOS
3. Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία
4. Μαζί για το Παιδί
5. Η Κιβωτός του Κόσμου
6. Δεσμός
7. Περπατώ / ΚΕΑΔΑ
8. ΕΛΕΠΑΠ
9. Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα
10. PRAKSIS
11. Tο Εργαστήρι
12. Παιδικο χωριό Φίλυρο
13. Περιοδικό Δρόμου Σχεδία
14. Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος
15. Γέφυρα Ζωής
 
 
Με την προσφορά μας στους επιλεγμένους οργανισμούς, ελπίζουμε να δώσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στους συνανθρώπους μας για καλύτερη διαβίωση, αλλά και ευκαιρίες για εργασία.
Όπως δήλωσε και ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Visa για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο «Συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης την ενέργεια αλληλεγγύης δουλεύοντας παρέα με τις συνεργαζόμενες τράπεζες για το σκοπό αυτό. Εύχομαι καλή επιτυχία στους οργανισμούς και ελπίζω να πετύχουμε με το παραπάνω τους στόχους που έχουμε θέσει»
 
 
Σχετικά με τη Visa
Η Visa Inc. (NYSE:V) είναι παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας πληρωμών που συνδέει καταναλωτές, επιχειρήσεις, οικονομικά  ιδρύματα και κυβερνήσεις σε περισσότερες από 200 χώρες και επικράτειες μέσω γρήγορων, ασφαλών και αξιόπιστων ηλεκτρονικών πληρωμών. Διατηρούμε ένα από τα πιο προηγμένα δίκτυα επεξεργασίας παγκοσμίως —το VisaNet — που έχει δυνατότητα επεξεργασίας περισσότερων από 65.000 συναλλαγών το δευτερόλεπτο, με προστασία απάτης για τους καταναλωτές και εξασφαλισμένες πληρωμές για τους εμπόρους.  Η Visa δεν είναι τραπεζικό ίδρυμα, δεν εκδίδει κάρτες, και δεν καθορίζει τις χρεώσεις στους καταναλωτές. Οι καινοτομίες της Visa, ωστόσο, δίνουν τη δυνατότητα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είναι πελάτες της να προσφέρουν στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές: πληρωμές άμεσα με χρεωστικές κάρτες και προπληρωμένες κάρτες ή αργότερα με πιστωτικές κάρτες.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:
http://www.visaeurope.com, visa.gr, το Visa Vision blog www.vision.visaeurope.com και @VisaEuropeNews @visaeurope_gr
Επικοινωνία
Μάγδα Πανουργιά – Communication Effect m.panourgia@communicationeffect.com