11/10/2016
REHACARE 2016: Τελικός απολογισμός

Ένας πλήθος καινοτομιών και θεμάτων που αποτελούν φλέγοντα ζητήματα για τα Άτομα με Αναπηρία είχαν ως αποτέλεσμα γεμάτους εκθεσιακούς χώρους και ικανοποιημένους εκθέτες για τις τέσσερις ημέρες που διήρκησε η έκθεση REHACARE 2016. Συνολικά 49,300 ειδικοί του κλάδου και ΑμεΑ παρακολούθησαν την κορυφαία εμπορική έκθεση της Ευρώπης για την αποκατάσταση και τη φροντίδα. Νέες πληροφορίες και βοηθήματα σχεδιασμένα για να διευκολύνουν τα ΑμεΑ και τις απαιτήσεις τους για φροντίδα ή για τη στήριξη των ηλικιωμένων με σκοπό την αυτοεξυπηρέτηση τους σε  μεγάλο βαθμό, παρουσιάστηκαν από 916 εκθέτες που προέρχονται από 36 χώρες. Η εμπορική έκθεση REHACARE σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα στα 39 χρόνια της ιστορίας της με 32.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου.
«Η εμπορική έκθεση REHACARE επωφελείται από το ρόλο της ως διεθνής αγορά για  ευκαιρίες, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη επισκόπηση από όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν έτσι ώστε να γίνει η ζωή ευκολότερη για όσους ζουν με αναπηρίες και τους συγγενείς τους. Οι παρουσιάσεις διακυμάνθηκαν από μικρά τυποποιημένα βοηθήματα για την καθημερινότητα έως υψηλής τεχνολογίας προϊόντα κινητικότητας και βοηθητικά συστήματα», αναφέρει ο Joachim Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Düsseldorf, κάνοντας απολογισμό της έκθεσης. «Την ίδια στιγμή, η έκθεσή μας αποτελεί βασική πλατφόρμα για όσους χρειάζονται πληροφορίες και συμβουλές και επιθυμούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με  ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Οι πληροφορίες σχετικά με την παροχή κατ 'οίκον φροντίδας, το συνέδριο, καθώς και συζητήσεις και παρουσιάσεις σχετικά με ποικίλα θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ ήταν στην κορυφή της ατζέντας αυτό τον χρόνο».
Οι εκθέτες απονείμουν υψηλή βαθμολογία στη REHACARE 2016. Μία αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση δείχνει ότι πάνω από το 90% των εκθετών είναι ικανοποιημένοι με την πορεία της έκθεσης και 83% δηλώνουν ότι η έκθεση είχε επιχειρηματική επιτυχία. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 88% αναμένει καλή συνέχεια των επαγγελματικών εξελίξεων μετά από την έκθεση.
Η βιομηχανία εξαγωγών ιατρικών βοηθημάτων είναι επίσης πολύ ικανοποιημένη από το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι από άλλες χώρες παρακολούθησαν την έκθεση. Περίπου 8.000 εμπορικοί επισκέπτες από τον τομέα των πωλήσεων, φορείς των εισαγωγών ταξίδεψαν στους εκθεσιακούς χώρους του Duesseldorf.
Σημαντικά περισσότεροι επισκέπτες από το χώρο της παροχής φροντίδας έρχονται τώρα στην έκθεση της REHACARE. Ιδιαίτερα οι νέοι που σκοπεύουν να ασχοληθούν με τα επαγγέλματα φροντίδας εκμεταλλεύτηκαν την έκθεση για να μάθουν περισσότερα για τα διάφορα επαγγέλματα και τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες.
Το ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώθηκε και πάλι στο μεγαλύτερο κατά παράδοση τμήμα από τη γκάμα των εκθεμάτων: Κινητικότητα και βοηθήματα βάδισης. Πάνω από τους μισούς επισκέπτες ήθελαν να ανακαλύψουν περισσότερα για τις καινοτομίες σε αυτόν τον τομέα, τον οποίο ακολουθεί το τμήμα της καθημερινής φροντίδας. Σχεδόν ένας στους τρείς επισκέπτες ενδιαφέρθηκε για τα ορθοπεδικά και τα βοηθήματα για την φροντίδα.
Πόλος έλξης  για όλους τους λάτρεις των σπορ  που επισκέπτονται την έκθεση της REHACARE ήταν - όπως πάντα - το Κέντρο REHACARE Sports. Ένας στους πέντε αποδέχθηκε την πρόσκληση της Behinderten und Rehabilitationssportverband NRW, η οποία είναι μια αθλητική ένωση για τα ΑμεΑ  και την αποκατάσταση στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, για να συμμετάσχουν ενεργά στις αθλητικές δραστηριότητες ή για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τους τύπους των αθλημάτων που είναι διαθέσιμα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η επόμενη REHACARE θα πραγματοποιηθεί στο Duesseldorf από 4 έως 7 Οκτώβριου 2017.
Μπορείτε ήδη από σήμερα να δηλώσετε συμμετοχή ως εκθέτης στην Rehacare 2017 και να παρουσιάσετε και εσείς τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας σε κοινό σχεδόν 50.000 ατόμων. Μπείτε στο ακόλουθο link ακολουθήστε τις οδηγίες  Rehacare 2017_Online application forms ή καλέστε την αντιπροσωπία στην αντιπροσωπεία της Messe Duesseldorf για Ελλάδα και Κύπρο:MD – GR.I.D. GbR www.gridmds.eu, T:+30 210 8088351-2, grid@gridmds.eu