12/01/2016
Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα: ¨Διαχρονικοί φράχτες και αναπηρία"
Την Παρασκεύη 22/01/2016 θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ στις 19:00
Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα : ¨Διαχρονικοί φράχτες και αναπηρία'

Αθήνα 11/01/2016
'22,23 και 24 Ιανουαρίου ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ενάντια στους φράχτες που εμποδίζουν'
Η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ως μία συλλογικότητα ενεργοποιημένων, ανεξάρτητων, ακηδεμόνευτων και χειραφετημένων αναπήρων καλεί σε μαζική συμμετοχή των ανθρώπων που βιώνουν την ζώσα κατάσταση της αναπηρίας στη πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια του φράχτη του Έβρου. Ο φόρος αίματος των πνιγμένων συνάνθρωπων μας δεν μπορεί να αποτελεί την δικαιολογία της δήθεν ασφάλειας μας.
ΟΧΙ στους ΦΡΑΧΤΕΣ που εμποδίζουν. Μετωπικά και απερίφραστα, οι εξουσιαστές των καιρών επιδιώκουν να μας εξηγήσουν και αναλύσουν ότι ο πάτος του Αιγαίου είναι ο μόνος ρεαλιστικός προορισμός! Ως εδώ! Ταυτόχρονα χρέος μας αλλά και σκοπός είναι να αναδειχτούν ΚΑΙ τα δίκαια αιτήματα των αναπήρων που συστηματικά περιθωριοποιούνται από το κράτος και την κοινωνία και έχουν ανισότιμη συμμετοχή στην ουσιαστική απορρόφηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η πλήρης απαξίωση της πολυπληθούς κοινωνικής ομάδας των ΑμεΑ ,οι άθλιες συνθήκες στα κλειστά ιδρύματα της χώρας, η περιθωριακή αντιμετώπιση των προσφύγων με αναπηρία, η άγνοια των κινημάτων που παραβλέπει ιστορικά δεδομένα, όπως οι μαζικές εκκαθαρίσεις 275.000 αναπήρων μέσα από το πρόγραμμα Τ4 της ναζιστικής Γερμανίας, οι «απόψεις» της ναζιστικής συμμορίας Χ.Α η οποία επιδιώκει την φυσική μας εξόντωση καθώς και οι επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες , ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) ανάπηρους/ες από συμμορίτες του ναζιστικού μορφώματος δεν μας αφήνει αδιάφορους/ες . Ενιαίο μέτωπο με όρους δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας για ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ Στους εξουσιαστές των καιρών που μας πιέζουν να μετάσχουμε στην εθνική υπόθεση σωτηρίας της πατρίδας με αντάλλαγμα την κοινωνική μας αξιοπρέπεια ΑΠΑΝΤΑΜΕ με συστράτευση όλων εκείνων των δυνάμεων που διαθέτουν «κοινό κωδικό». Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Ανθρωπισμός, Αποδοχή της Ανθρώπινης ποικιλομορφίας, Ελευθερία.
Η κίνηση χειραφέτησης ΑμεΑ συμμετέχει στην αντιφασιστική πορεία στον φράχτη του Έβρου και στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης διότι ο αποκλεισμός ΔΕΝ γνωρίζει σύνορα και η αλληλεγγύη μας αποδεικνύεται έμπρακτα και όχι διακηρυκτικά ΔΙΟΤΙ ο σεβασμός στην ανθρώπινη ποικιλομορφία και την ανάδειξη όσων βιώνουν διαχρονικά ρατσιστικές στάσεις και συμπεριφορές αποτελεί για εμάς υπαρξιακή υποχρέωση. Οι αγώνες για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην ίδια την ζωή, δεν τελειώνουν ποτέ. Μηδενική ανοχή σε όσα παραβιάζουν την διαχωριστική γραμμή της αξιοπρέπειας των ανθρώπων με ή χωρίς αναπηρία, οι φράχτες που εμποδίζουν τις ζωές μας οφείλουν να πέσουν…
Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ