08/04/2015
Στη Θεσσαλονίκη & στα Ιωάννινα ταξίδεψε το εκπαιδευτικό βιβλίο της ΕΘΝ.Ο.Α.!

Το εκπαιδευτικό βιβλίο της Ακαδημίας με τίτλο: “Αξίες Ολυμπιακές από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι!”, παρουσιάστηκε με επιτυχία στο κοινό της Θεσσαλονίκης σε μια όμορφη διοργάνωση των εκδόσεων ΑΓΚΥΡΑ και των βιβλιοπωλείων PUBLIC.

Για το βιβλίο μίλησαν στο κοινό ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας κ. Ισίδωρος Κούβελος και σπουδαία ονόματα του Ολυμπισμού που εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο τις Ολυμπιακές Αξίες σε όλη την διάρκεια της αθλητικής τους διαδρομής και συνεχίζουν μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΘΝ.Ο.Α. να διδάσκουν τις αξίες στα παιδία!

Οι εξαίρετοι Ολυμπιονίκες Νίκη Μπακογιάννη, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Εύα Χριστοδούλου, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Μορφούλα Ντώνα μίλησαν με αγάπη για το βιβλίο και την εκπαιδευτική σημασία του καθώς και για το έργο της Ακαδημίας στο οποίο συμμετέχουν δημιουργικά κάθε φορά.  Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στους Ολυμπιονίκες της ζωής, στα δυνατά  παιδιά που παλεύουν με τον ισχυρό αντίπαλο, τον καρκίνο και τα έσοδα των πωλήσεων διατίθενται για την ενίσχυση του ιερού έργου της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», αλλά και για την ίδρυση Ολυμπιακών Εργαστηρίων για παιδιά και νέους ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Κληρονομία» το οποίο έχει σχεδιαστεί από την κ. Ιλεάνα Κλοκώνη.

Το ταξίδι του βιβλίου, μετά τη Θεσσαλονίκη, συνέχισε στα Ιωάννινα όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων κ. Βασίλειος Κατσώρας μίλησε σε εκπαιδευτικούς και παιδιά για την σημαντική έκδοση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, μαζί με την Νίκη Μπακογιάννη και την Εύα Χριστοδούλου.

Την παρουσίαση του βιβλίου τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Καλυψώ Γούλα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης & Μέλος ΕΟΕ κ.Στέλιος Αγγελούδης, ο Πρόεδρος των Τ.Ε.Φ.A.Α. Θεσσαλονίκης κ.Κοσμάς Χριστούλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Ιωάννης Καραβίνας,  ο Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Φ.A.Α. Θεσσαλονίκης κ.Βασίλειος Καϊμακάμης, ο Πρόεδρος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ.Τάσος Αποστολίδης, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Κεντρ. Μακεδονίας κ.Νικόλαος Οξύζογλου, ο Πρόεδρος της ΕΓΟ κ.Σάκης Βασιλειάδης, το Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ κ.Θωμάς Τιμαμόπουλος, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κωπηλασίας κ. Νίκος Εξάρχου, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρυθμικής Γυμναστικής κ. Ειρήνη Μανδραβέλη, η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου-ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη κ.Κυριακή Ουδατζή, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, προπονητές και κοινό διαφόρων ηλικιών των όμορφων πόλεων Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία προχωρά δυναμικά υπέρ της ανάπτυξης της Ολυμπιακής Παιδείας στη επικράτεια.

 Πάμε Ψηλά!

Πηγή: ΕΘΝΟΑ