27/08/2013
7ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη!
Με στόχο τη βελτίωση της αυτονομίας συνεχίζεται και φέτος η διοργάνωση του 7ου Εκπαιδευτικού Προγράμματος Άλλη Όψη 1η με 10η Σεπτεμβρίου 2013 στους χώρους του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού και το Ξενοδοχείο Πιερίδες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους με τετραπληγία ή παραπληγία λόγω βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό και ακρωτηριασμό κάτω άκρων.

Στη διάρκεια των 10 ημερών, οι συμμετέχοντες με την υποστήριξη έμπειρων εκπαιδευτών με αναπηρία, και υποστηρικτικού προσωπικού, εκπαιδεύονται σε τεχνικές για την βελτίωση της αυτονομίας σε δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, όπως:
• Τεχνικές χειρισμού αναπηρικού καθίσματος
• Τεχνικές μεταφοράς από και προς το αναπηρικό κάθισμα (αυτοκίνητο, κρεβάτι, τουαλέτα, πάτωμα)
• Τεχνικές εκτέλεσης δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής (ντύσιμο στο κρεβάτι ή στην καρέκλα, φαγητό, μπάνιο, τουαλέτα)
• Προσαρμογή αναπηρικού καθίσματος
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν διάφορες προσαρμοσμένες αθλητικές δραστηριότητες.
Στο 7ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη θα λάβουν μέρος 25 συμμετέχοντες με, με παραπληγία / τετραπληγία καθώς και ακρωτηριασμό κάτω άκρων.
Κόστος
Στόχος όλων των προγραμμάτων της Άλλης Όψης είναι το οικονομικό κόστος να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα συμμετοχής. Για το λόγο πάντα αναζητούνται δωρεές και χορηγίες που μπορούν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους. Φέτος λόγω της ευγενικής χορηγίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος η συμμετοχή στο 7ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι δωρεάν.
Διαμονή
Οι συμμετέχοντες, οι εκπαιδευτές και το υποστηρικτικό προσωπικό μένουν μαζί ανά 3 ως 6 σε δωμάτια του ξενοδοχείου. Καθένα από τα δωμάτια διαθέτει τη δική του τουαλέτα, ντουζ, και θέρμανση. Σε κάθε δωμάτιο διαμένει τουλάχιστον ένα άτομο από την ομάδα των εκπαιδευτών και του υποστηρικτικού προσωπικού.
Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της «Άλλης Όψης» μπορείτε να διαβάσετε στο http://alli-opsi.gr/ekp-programma-gen-plirofories/