Παρουσίαση του αθλήματος T.In.Basket

 Παρουσίαση του αθλήματος T.In.Basket
Τρί, 17 Μάιος 2016

Στις 17 Μαΐου ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Κινητική Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ», σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Α.μεΑ. «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» από την Πάτρα συνδιοργάνωσαν την παρουσίαση του νέου αθλήματος του “T.In.Basket” (Totally Integrated Basketball) στην Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το «T.In.Basket» είναι το νέο  αναπτυσσόμενο άθλημα το οποίο παίζεται μεικτά από ανάπηρα άτομα (Α.μεΑ.) χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου και μη ανάπηρα άτομα. Αποτελεί μία σύγχρονη παραλλαγή της καλαθοσφαίρισης με σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας και της άθλησης από κοινού ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Για πρώτη φορά σε ομαδικό άθλημα συνδυάζεται η συμμετοχή αθλητών με αναπηρία και αθλητών χωρίς αναπηρία ως ίσοι σε μία ομάδα με κοινό χρόνο συμμετοχής και ευθύνης κατά την διάρκεια του αγωνίσματος.

Στην Ελλάδα παρουσιάζεται  έντονη απήχηση του αθλήματος λόγο της ευρύτερης αποδοχής που έχει τόσο το άθλημα της καλαθοσφαίρισης όσο και της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο (το πλέον διαδεδομένο ομαδικό άθλημα στα Α.μεΑ.). 

Σκοπός της δράσης ήταν η  ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος μέσα από  δράσεις και ημερίδες με την συμμετοχή Α.μεΑ., φοιτητών, ακαδημαϊκών και αθλητικών συλλόγων που ασχολούνται με την καλαθοσφαίριση με σκοπό να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα του νέου αθλήματος και την ευχαρίστηση που προσφέρει η από κοινού συμμετοχή σε αυτό αναπήρων αθλητών και μη αναπήρων ατόμων.

 Η δράση πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 17 Μαΐου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πρώτα έγινε η θεωρητική παρουσίαση του αθλήματος από τους αθλητές του Α.Σ. Α.μεΑ. «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Γεράσιμο Μεταξά, Δημήτρης Κανελλόπουλος και Μίνος Σταμάτης. Κατόπιν  φοιτητές και λοιποί ενδιαφερόμενοι προχώρησαν στην πρακτική προσέγγιση του αθλήματος. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και οι ενδιαφερόμενοι έμαθαν ένα καινούριο άθλημα τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε και χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος με την ονομασία «Σημεία Στήριξης», μέσα από την συνεργασία του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση» σε συνεργασία με το «ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα» και τη φιλανθρωπική οργάνωση «Hellenic Hope».

 

NEWSLETTER