"Παραολυμπιακή Ημέρα στο Σχολείο" στην Καλαμίτσα Καβάλας

Ξιφασκία σε αμαξίδιο
Δευ, 07 Δεκ 2015

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας και το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας, με την υποστήριξη του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» συνδιοργάνωσαν τη δράση της «Παραολυμπιακής Ημέρας στο Σχολείο», στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας Καβάλας, «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Συμμετέχοντες σε αυτή την 'Παραολυμπιακή Ημέρα' ήταν οι μαθητές των δύο σχολείων.

Η δράση περιελάμβανε 7 σταθμούς επίδειξης παραολυμπιακών αθλημάτων και έναν σταθμό με τον Πρόεδρο του Συλλόγου και ασημένιο παραολυμπιονίκη, κ. Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, να μιλάει στους μαθητές για το Παραολυμπιακό Κίνημα και να απαντάει στις ερωτήσεις τους. Οι σταθμοί των παραολυμπιακών αθλημάτων ήταν:

·μπάσκετ σε αμαξίδιο,
·boccia,
·ξιφασκία σε αμαξίδιο,
·βόλεϊ καθιστών,
·badminton,
·στίβος για άτομα με βλάβη όρασης 
·χρήση χειρήλατου αμαξιδίου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης μαθητές των σχολείων διάβασαν στο κοινό ποιήματα που έγραψαν οι ίδιοι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που είχε προηγηθεί.

Πάνω από 80 παιδιά από διάφορες τάξεις του δημοτικού και του γυμνασίου πέρασαν από όλους τους σταθμούς σε ομάδες. Οι μαθητές έπαιξαν, διασκέδασαν και έμαθαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το Παραολυμπιακό Κίνημα και τα παραολυμπιακά αθλήματα. 

Με την παρουσία τους τίμησαν την δράση οι αθλήτριες στίβου Ανθή Καραγιάννη (5 μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες) και η Αλεξάδρα Δήμογλου (4 μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες).

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ
.

Image removed.

NEWSLETTER