Κερκίνη 20 - 22 Νοεμβρίου 2015

Κερκίνη 20 - 22 Νοεμβρίου 2015
Παρ, 20 Νοε 2015
Λήξη:
Κυρ, 22 Νοε 2015, 00:00 ΠΜ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη απόδραση του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» στην λίμνη Κερκίνη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου 2015. Στην δράση έλαβαν μέρος συνολικά 11 άτομα εκ των οποίων 6 άτομα με διάφορες κινητικές βλάβες και 5 συμμετέχοντες/ουσες – συνοδοί.

Οι συμμετέχοντες/ουσες, κατά την διάρκεια της δράσης, πήραν μέρος σε πλήθος δραστηριοτήτων, ξεκινώντας από την Παρασκευή με επίσκεψη στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών.

Στο ΚΕΘΙΣ τους/τις υποδέχθηκε η υπεύθυνη του Κέντρου κα. Μαρία Λίγκα και οι συνεργάτες/ιες της, που φρόντισαν να γίνει γνωριμία με την θεραπευτική ιππασία και τα ωφέλη της στα ανάπηρα άτομα, να ιππεύσουν τα ειδικά εκπαιδευμένα άλογα του Κέντρου και μετέπειτα να τους/τις ξεναγήσουν στους χώρους του.

Τις υπόλοιπες μέρες της δράσης οι συμμετέχοντες/ουσες βρέθηκαν στη λίμνη Κερκίνη, όπου διέμειναν στου χώρους του ξενώνα «Οικοπεριηγητής» και με την υποστήριξη του κ. Ιωάννη Ρέκλου και των συνεργατών του ακολούθησαν μια σειρά από δράσεις, όπως κανό στη λίμνη, παρατήρηση πουλιών στον υδροβιότοπο, Jeeping στο κομμάτι της λίμνης που δεν υπήρχε νερό και παρατήρηση των άγριων βούβαλων, τοξοβολία, διαδρομές με χρήση χειρήλατου ποδηλάτου στη λίμνη, εκπαίδευση στη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

NEWSLETTER