Εκπαίδευση εθελοντών

logo Perpato
Παρ, 10 Μαρ 2017

Η δεύτερη φάση εκπαίδευσης και ενημέρωσης εθελοντών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στα γραφεία του Συλλόγου.

Κύριος στόχος στην δεύτερη φάση  εκπαίδευσης ήταν αφενός η ενημέρωση των εθελοντών για τη λειτουργία και για τις δράσεις του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ και του Κέντρου και αφετέρου  η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στο κομμάτι της αναπηρίας με το οποίο  καλούνται να έρθουν σε συνεχή επαφή με τα μέλη του Συλλόγου. Η εκπαίδευση περιλάμβανε δυο κύρια σκέλη :


-   στο πρώτο σκέλος (ενημερωτικό κομμάτι) περιλάμβανε βιωματικές δραστηριότητες με σκοπό να διευκολύνουν την ομαδική συνεργασία και το δέσιμο των συμμετεχόντων  αλλά και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους προσφέροντας ερεθίσματα να εκφραστούν ελεύθερα.

-     στο δεύτερος σκέλος (πρακτικό κομμάτι) οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε μεθόδους μεταφοράς, μετακίνησης και καθημερινότητας  των ΑμεΑ (από και προς το κρεβάτι, χρήση αναπηρικού αμαξιδίου σε ανισόπεδο έδαφος, ράμπες, σκάλες κ.ο.κ.)

 
Ο μεγάλος αριθμός εθελοντών που χαρακτηρίζει τον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την οργάνωση ολοένα και περισσότερων δράσεων. Οι εθελοντές του συλλόγου θεωρούνται η καρδιά των δράσεων του και καλύπτουν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια λειτουργίας  και εξέλιξης των αναγκών και των δράσεων του.

NEWSLETTER