Αυτόνομα .. μπορείς!!

Ομιλητές της ημερίδας
Παρ, 12 Οκτ 2012
Λήξη:
Παρ, 12 Οκτ 2012, 00:00 ΠΜ

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου "Ίδρυση και πιλοτική Λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης Αναπήρων" το οποίο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» πραγματοποίησε διημερίδα στην Κομοτηνή την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Ξενία.
Την πρώτη ημέρα ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ταξιλδάρης Αλέξανδρος μίλησε για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου. Η κοινωνική λειτουργός κα. Βασιλική Χατζοπούλου παρουσίασε τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην δεκαετία.
Την δεύτερη μέρα έγινε από τον κ. Ταξιλδάρη παρουσίαση του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης και στην συνέχεια οι υπόλοιποι ομιλητές μίλησαν για θέματα γύρω από την αυτονομία και την κινητική βλάβη.
Πιο συγκεκριμένα οι ομιλητές ήταν:
- κα Γεωργία Φύκα, Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου "Άλλη Όψη" , η οποία παρουσίασε το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τους.
- κ. Κιάκος Ιωάννης Εκπαιδευτής του μη κερδοσκοπικού σωματείου "Άλλη Όψη"
- κ. Καλύβας Βασίλης, Καθηγητής Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής, Τεχνικός Σύμβουλος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος παρουσίασε το θέμα "Παραολυμπιακοί Αγώνες, η συμβολή του αθλητισμού στην αποκατάσταση των ατόμων με Κινητικές αναπηρίες."
- κ. Μπάκας Ελευθέριος,  Φυσίατρος, Δ/ντης του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης του Νοσοκομείου ΚΑΤ, ο οποίος παρουσίασε το θέμα "Αποκατάσταση του ασθενή με κάκωση Νωτιαίου Μυελού. Η Ελληνική Πραγματικότητα."
- κ. Κάπατος Χρήστος , Εκβιομηχανικός Εκπρόσωπος του Κέντρου Ορθοπεδικής αποκατάστασης "Rehabline". Μίλησε για τον ρόλο της Προσθετικής και ορθοτικής στην αποκατάσταση των Ατόμων με κινητικές αναπηρίες.

NEWSLETTER