29/03/2018
Μπορείς και εσύ

“Μπορείς και εσύ”

Το πρόγραμμα που φέρνει σε επαφή ΑμεΑ με ΑμεΑ - πρότυπα

Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτωνΤη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου χρόνου υλοποίησης του προγράμματος “Μπορείς και εσύ!”.


Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “The Tipping Point” σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης 'ΠΕΡΠΑΤΩ' πραγματοποιούν το “Μπορείς και εσύ”, πρόγραμμα ενεργοποίησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης ΑμεΑ μέσα από τη σύνδεσή τους με ΑμεΑ-πρότυπα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη και προβολή role-models (μέντορες/πρότυπα) για ΑμεΑ που έχουν αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα, ζουν σε αντίστοιχο περιβάλλον και παρόλα αυτά έχουν πετύχει στη ζωή τους ενώ απασχολούνται σε τομείς που αποδεικνύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν ανεξάρτητα από την αναπηρία τους. Πιο απλά, στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε ΑμεΑ που βρίσκονται ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και δυνατότητες και να εμπνευστούν, μέσω της αλληλεπίδρασης με τα ΑμεΑ πρότυπα.


Πιο συγκεκριμένα, στον πρώτο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος διεξήχθησαν ομαδικές διαδραστικές live συνεδρίες σε 6 πόλεις, Χίο, Θάσο, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη ενώ οι άμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 200.


Κατά τη διάρκειας της ημερίδας, εκπρόσωποι του “The Tipping Point” και του “Περπατώ” μίλησαν για την αναγκαιότητα και τα οφέλη που αναδείχθηκαν μέσα από το “Μπορείς και εσύ”, ενώ η Dr. Βασιλική Γαροπούλου, M.Sc.’s., Ph.D., P.D. Καθ. Ειδικής Φυσικής Αγωγής & Νευροαποκατάστασης, μοιράστηκε την εμπειρία της ως μέντορας.


Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία του προγράμματος, καθώς συνδέθηκαν μέσω live video με τη μέντορα Μαίρη Κιολέ η οποία ζει και εργάζεται στη Σουηδία, προκειμένου μοιραστεί την εμπειρία της και να συζητήσουν για τις σπουδές, την εργασία και την ένταξη των ΑμεΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.


Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε:


The Tipping Point Σύλλογος Περπατώ

Αμαλία Κωνσταντακοπούλου Στέλλα Αργυροπουλου

 

www.thetippingpoint.org.gr www.perpato.gr

info@thetippingpoint.org.gr info@perpato.gr