12/04/2016
Η ομάδα Prosvasis έρχεται Κομοτηνή
Στο πλαίσιο της συλλογής προσβάσιμων σημείων για ΑμεΑ αλλά και εμποδιζόμενα άτομα στην Ελλάδα, η ομάδα Prosvasis και η Intermedi@kt συνεχίζουν τη χαρτογράφηση και δράσεις ενημέρωσης στην Κομοτηνή σε συνεργασία  με το Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ».
Μέσω του έργου «Προσβάσιμοι δρόμοι –Άνθρωποι με αναπηρία ορατοί στην κοινωνία», η συλλογή βάσης προσβάσιμων σημείων, θα συνεχιστεί σε 2 ακόμα πόλεις της Ελλάδας, με σκοπό να εμπλουτιστεί και να ανανεωθεί η διαδικτυακή πλατφόρμα www.prosvasis.co αλλά και να δημιουργηθούν προσβάσιμοι προορισμοί με χρήση διαδικτυακών χαρτών.
 
Όλοι μαζί, μπορούμε να καταγράψουμε τα καθημερινά σημεία που βλέπουμε ότι είναι προσβάσιμα με στόχο να βγάλουμε από τα σπίτια τους τα άτομα με αναπηρία.
Τα σημεία θα προβάλλονται στο εργαλείο www.prosvasis.co που αποτελεί μια online διαδικτυακή πλατφόρμα για ΑμεΑ που με τη βοήθεια διαδικτυακών χαρτών συλλέγει και προβάλλει  τα σημεία πρόσβασης και προσπαθεί να δημιουργήσει προσβάσιμους προορισμούς.
Πιο συγκεκριμένα  καταγράφονται:
1.         Εστιατόρια/καφέ, προσβάσιμα
2.         Ξενοδοχεία με δωμάτια ΑμεΑ
3.         Χώροι πολιτισμού προσβάσιμοι (Μουσεία)
4.         Θέσεις παρκαρίσματος για αυτοκίνητα ΑμεΑ
5.         Χώροι «περιπάτου» για ΑμεΑ (πεζόδρομοι)
6.         Χώροι κινηματογράφων/θεάτρων
7.         Σημεία πρόσβασης σε θάλασσες μέσω του συστήματος SEATRAC
8.         Σχολεία με προσβασιμότητα για παιδιά με κινητική αναπηρία
9.        Ειδικά σχολεία
 
Σας καλούμε όλους να προτείνετε σημεία, να διαδώσετε την κίνηση, να τοποθετήσετε σημεία στην πλατφόρμα και να ενημερωθείτε για το έργο της Prosvasis. Επιθυμούμε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μπουν στη διαδικασία να δουν αλλιώς τους χώρους γύρω τους κάτω από την εικόνα ενός ατόμου που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα ανάμεσά μας. Στόχος είναι η παρακίνηση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
«Όσο περισσότεροι άνθρωποι μοιράζονται τις γνώσεις τους ως προς την προσβασιμότητα  στο διαδίκτυο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που επωφελούνται».
 Η ομάδα του έργου θα είναι διαθέσιμη για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει στην προσπάθεια μη διστάσετε να επικοινωνήσετε και με email ή τηλεφωνικά. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες :
Prosvasis.co | info@prosvasis.co | +30 6979 023 515
Official Website http://www.prosvasis.co/