Στην Κομοτηνή η Εθνική Ομάδα μπάσκετ με αμαξίδια της Κύπρου

Ομάδα ανθρώπων σε γήπεδο μπάσκετ
Σάβ, 04 Οκτ 2014

Στην Κομοτηνή βρέθηκε από την 1η Οκτωβρίου έως την 7η του ίδιου μήνα η εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδια της Κύπρου,  για να πραγματοποιήσει τις προπονήσεις της στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, φιλοξενούμενη του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ».
 
Η 12 μελής αποστολή από την Κύπρο, αποτελούμενη από δέκα παίκτες και δύο συνοδούς – προπονητές πραγματοποίησε επί καθημερινής βάσεως τις προπονήσεις της στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής αλλά και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου των ΤΕΦΑΑ. Μάλιστα το ταξίδι αυτό αποτέλεσε και μία πρώτη ευκαιρία για την ομάδα να προπονηθεί με ειδικά αθλητικά αμαξίδια για πρώτη φορά, καθώς όπως δήλωσε στον «ΠτΘ» ο προπονητής της ομάδας κ. Γιώργος Ομήρου, παρά τις υποσχέσεις της εκεί Ομοσπονδίας, οι αθλητές προπονούνται στην Κύπρο με τα δικά τους αμαξίδια, χωρίς οποιαδήποτε βοήθεια από τις αρχές.
 
Γιώργος Ομήρου: «Δηλώνω ενθουσιασμένος από το σύνολο της έως τώρα εμπειρίας μας»
 

Μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Ομήρου εξήγησε το σκεπτικό της απόφασής τους να ταξιδέψουν μέχρι την Κομοτηνή για την πρώτη αυτή φάση της προετοιμασίας της ομάδας, υπογραμμίζοντας πως έμαθαν για τον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» μέσω κοινών γνωστών και μετά από επικοινωνία που είχαν με τα μέλη του αποφάσισαν πως όλα ήταν βολικά για την πραγματοποίηση του ταξιδιού τους, τα έξοδα του οποίου καλύφθηκαν από τους ίδιους τους αθλητές.
 
Εκπροσωπώντας και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής ο κ. Ομήρου δήλωσε ενθουσιασμένος από το σύνολο της εμπειρίας τους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ», στις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και στην περαιτέρω «οργάνωση» της πόλης και την προσβασιμότητά της, υπογραμμίζοντας πως παρά το τετραπλάσιο μέγεθός της η Λεμεσός, όπου και διαμένουν, είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. «Υπάρχουν αρκετά προσβάσιμα μέρη και μπορείς να κινηθείς αυτόνομα όπου θες» τόνισε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας έκπληκτος από την όλη εμπειρία.
 

 

«Στην Κύπρο παρά τις υποσχέσεις της Ομοσπονδίας, πέραν κάποιων εγκαταστάσεων που διατίθενται από τον δήμο για τις προπονήσεις μας, η ομάδα δεν λαμβάνει καμία περαιτέρω βοήθεια»
 

Η λειτουργία του προπονητικού αυτού camp στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που παρείχαν τα αμαξίδια και τις εγκαταστάσεις τους αλλά και του δήμου Κομοτηνής που διέθεσε το Κλειστό Γυμναστήριο για τις προπονήσεις της ομάδας.

Όπως εξήγησε ο κ. Ομήρου «θέλουμε να βγούμε έξω στον κόσμο και να γνωρίσουμε ομάδες, να έρθουμε σε επαφή μαζί τους και με κόσμο που ξέρει κάτι περισσότερο και μπορεί να μας το μεταλαμπαδεύσει». 
 

Από την μεριά του «ΠΕΡΠΑΤΩ» ο κ. Πέτρος Ευαγγελινός χαρακτήρισε ως ιδανική την επιλογή της Κομοτηνής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη διεξαγωγή ενός προπονητικού camp, υπενθυμίζοντας την επάρκεια τόσο των εγκαταστάσεων του Συλλόγου, αλλά και την εύκολη πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και του Πανεπιστημίου και υπογραμμίζοντας πως  «αν μπορέσουν αυτά με κάποιον τρόπο να λειτουργήσουν και να γίνουν με κάποιον τρόπο προσβάσιμα, τότε η πόλη μας θα μπορεί να φιλοξενεί συνέχεια ομάδες, κυρίως από την Ευρώπη, μιας και το κλίμα της Ελλάδας είναι ιδανικό, που θα έρχονται για προπονήσεις».
 
Ερωτηθείς σχετικά με το αν κάτι τέτοιο είναι ρεαλιστικό και επιτεύξιμο, ο κ. Ευαγγελινός τόνισε πως «από την στιγμή που έγινε η αρχή τώρα, ελπίζουμε πως με τη σωστή προώθηση,  τόσο από την πλευρά μας όσο και από την πλευρά των φορέων της πόλης, θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε πολλές ομάδες στην πόλη μας για τις προπονήσεις τους»  υπογραμμίζοντας πως «ο αθλητικός τουρισμός δεν μεταφράζεται απλά σε προπονήσεις αλλά έχει πολλαπλά οφέλη για μία περιοχή».  Όπως είπε «ξαφνικά έχεις μέσα σε μία πόλη άλλα 22 άτομα, οι οποίοι είναι και τουρίστες πέρα από αθλητές, οι οποίοι κάθε βράδυ θα βγουν σε ένα μαγαζί, θα επισκεφτούν την αγορά, θα δοκιμάσουν τα τοπικά εδέσματα». «Πρέπει να καταλάβει όλη η πόλη ότι κάνοντάς την προσβάσιμη -τα μαγαζιά, τις επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες-  κερδίζουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά κλείνοντας.
 
Εξάσκηση σε παρολυμπιακά αθλήματα
 
Πέρα από το κομμάτι της προπόνησης, στόχος του «ΠΕΡΠΑΤΩ» ήταν να μάθουν τα μέλη της αποστολής καλύτερα κάποια παρολυμπιακά αθλήματα και να βοηθηθούν στο κομμάτι της αποκατάστασης γι’ αυτό και προσφέρθηκαν σε όλους τους αθλητές μαθήματα σχετικά με τον χειρισμό αμαξιδίου, μαθήματα σκοποβολής, ευκαιρία για άσκηση στο νερό, ενώ προβλήθηκαν δύο ντοκιμαντέρ και δόθηκε μια ομιλία σχετικά με τη διαχείριση της κύστης και του εντέρου. 

Συντάκτης:Νατάσσα Βαφειάδη 
e-mail: paratiritis.vafeiadou@gmail.com
Πηγή:http://www.paratiritis-news.gr/

NEWSLETTER