3ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: "Άτομα με κινητική αναπηρία σε περιβάλλον κατασκηνώσεων"

3ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: "Άτομα με κινητική αναπηρία σε περιβάλλον κατασκηνώσεων"
Πέμ, 04 Ιουν 2015

Από τις 29 Μαΐου μέχρι τη 1 Ιουνίου ο Αθλητικός Σύλλογος «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης οργάνωσαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Άτομα με κινητική αναπηρία σε περιβάλλον κατασκηνώσεων: Σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων ενσωμάτωσης».

Το σεμινάριο που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, το εργαστήριο προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών και το Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε και φέτος στην προσβάσιμη κατασκήνωση “Pitsas camp”  στον Πρίνο της Θάσου.
 
Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μία σειρά workshop
s:
Διαχείριση κύστης & εντέρου – Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ιατρός/ Παραολυμπιονίκης
Κατακλίσεις & Αυτόνομη δυσρεφλεξία- Δέσποινα Δεληγιάννη, ΚΕΑΔΑ.
«Εάν κτίσεις θα έρθουν» Εκπαιδευτικά προγράμματα Φ.Α. με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση- Χριστίνα Ευαγγελινού, Καθηγήτρια Π.Φ.Α. Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών

-Πρακτικές για την αυτονομία ατόμων με ακρωτηριασμό - Μιχάλης Ραγκούσης, Πρόεδρος Α.Σ. «ΗΡΟΔΙΚΟΣ»/ Μάριος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Α.Σ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»
Πρακτικές για την αυτονομία χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου (χειρισμός αμαξιδίου, μεταφορές ατόμων με παραπληγία& τετραπληγία)- Μάκης Καλαράς, Παραολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ιατρός
Άτομα με κινητική βλάβη και άσκηση στο νερό σε συνθήκες κατασκήνωσης, θεωρητικό& πρακτικό πλαίσιο-Ευαγγελία Μακρή, Κ.Φ.Α. Σύλλογος «Περπατώ»
Η ψυχοκινητική φιλοσοφία στη συνεκπαίδευση ανάπηρων παιδιών και μη - Αντώνιος Καμπάς, Αν. Καθηγητής Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής
Group dynamics through ice breaking activities- Μαργαρίτα Κουσουρή, Φοιτήτρια Σ.Ε.Φ.Α.Α.
Επαφή με Παραολυμπιακά Αθλήματα, Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο- Γεράσιμος Μεταξάς, Γραμματέας Α.Σ. «Ηφαίστου»/ Παναγιώτης Κοντογιάννης αθλητής Α.Σ «Αμαρουσίου»
Επαφή με Παραολυμπιακά Αθλήματα, Αντισφαίριση με αμαξίδιο- Γεράσιμος Μεταξάς, Γραμματέας Α.Σ. «Ηφαίστου»/ Μάριος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Α.Σ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»
Επαφή με Παραολυμπιακά Αθλήματα, Τοξοβολία- Μάριος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Α.Σ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»
Επαφή με Παραολυμπιακά Αθλήματα, Σκοποβολή-Αλέξανδρος Ταξιλδάρης αθλητής Α.Σ. «ΗΡΟΔΙΚΟΣ»
Προβολή ταινίας «The Sessions» 
 
Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν επίσης τα Παραολυμπιακά Αθλήματα της Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, επιτραπέζια αντισφαίριση με αμαξίδιο, τοξοβολία όπως και το Beach sitting volleyball.
 
Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί την ομάδα του «Pitsas Camp» καθώς και όλες/όλους που συμμετείχαν είτε ως ομιλητές/ιες, εκπαιδευτές/ιες, είτε ως συμμετέχοντες/ουσες.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Νίκο Καρανικόλα (Locotoro Design & Photography) ο οποίος κάλυψε με τον φακό του, όλες τις ημέρες του Σεμιναρίου.
 

 

NEWSLETTER