1η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

logo
Πέμ, 01 Ιαν 1970, 02:00 ΠΜ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου η 1η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, η οποία ήταν αφιερωμένη στον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα, στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.  Στόχος ήταν να ενεργοποιηθεί κινητικά και συναισθηματικά όλη η σχολική κοινότητα. Υπεύθυνος της οργάνωσης της γιορτής του αθλητισμού ήταν ο κ. Νεοκλής Λεμονίδης, γυμναστής του σχολείου, ο οποίος και μας προσκάλεσε να συμμετέχουμε και με μεγάλη μας χαρά παραβρεθήκαμε.
Συνολικά  πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις
 
- Ομιλία για τον σκοπό και τους στόχους της συγκεκριμένης ημέρας. Υπήρξε διήγηση της ιστορίας του λευκού Αυστραλού δρομέα Peter Norman στους Ολυμπιακούς αγώνες 1968 του Μεξικού. Τονίστηκε η συμπαράστασή του στη διαμαρτυρία των μαύρων συναθλητών του και το ρατσισμό που βίωσε στην υπόλοιπη ζωή του.
 
- Παιχνίδι βόλεϊ μεταξύ μαθητών/τριών και καθηγητών/τριών
 
- Προβολή  ταινίας της Κινηματογραφικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής με θέμα τη διαφορετικότητα και τίτλο: ΦΥΓΕ
 
- Πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής με μουσική, καθοδηγούμενο από ομάδα φοιτητών της Επίκ. Καθηγήτριας του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Ρόκκα Στέλλας. Εθελοντής και υπεύθυνος για τη μουσική ο DJ Φώτης Ζάνζας.
 
- Παρουσίαση από την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδια  της Κύπρου του Παραολυμπιακού αθλήματος (wheelchairbasket ). Οι αθλητές συζήτησαν με καθηγητές και μαθητές και έπαιξαν και έναν αγώνα με τους μαθητές. Η ομάδα φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας για να πραγματοποιήσει το προπονητικό της πρόγραμμα.


 

NEWSLETTER