Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Λίμνη Κερκίνη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Λίμνη Κερκίνη
Fr., 11 Nov. 2016
Λήξη:
So., 13 Nov. 2016, 00:00 AM

Από τις  11 μέχρι τις  13 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων από το Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» στη περιοχή της λίμνης Κερκίνης. Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 16 άτομα εκ των οποίων τα 7  άτομα με κινητική βλάβη.

Το τριήμερο πρόγραμμα ξεκίνησε με πρώτο σταθμό το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών. Στο ΚΕΘΙΣ τους υποδέχτηκε η υπεύθυνη του Κέντρου κ. Μαρία Λίγκα και οι συνεργάτες της οι οποίοι φρόντισαν ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας στα ανάπηρα άτομα τόσο σε θεωρητικό όσο και σε βιωματικό επίπεδο. 

Επόμενος σταθμός ο Ξενώνας «Οικοπεριηγητής» στην Κερκίνη όπου οι συμμετέχοντες διέμειναν. Με την υποστήριξη του κ. Ιωάννη Ρέκλου και των συνεργατών του, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με κανό- καγιάκ στη λίμνη Κερκίνη, καθώς επίσης και παρατήρηση πουλιών στον υδροβιότοπο, διαδρομές από τον «Οικοπεριηγητή» προς τη λίμνη Κερκίνη όπου συμμετείχαν τα ανάπηρα άτομα με τη χρήση χειρήλατων ποδηλάτων και οι συνοδοί- εθελοντές με ποδήλατα καθώς και μια ευχάριστη έκπληξη προς τους συμμετέχοντες με μία βραδιά παρασκευής τσίπουρου σε παραδοσιακό αποστακτήριο της περιοχής.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

NEWSLETTER