Εκπαίδευση του αθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο στα πλαίσια του προγράμματος ΙncDisBas-Inclusion of disabled people through basketball Erasmus+ Sports 🏀

Περιγραφή εικόνας:Στη φωτογραφία φαίνεται μια ομάδα ατόμων οι οποίοι κάθονται όλοι σε αγωνιστικά αμαξίδια μπάσκετ και κοιτούν όλοι παρατεταμένοι στη κάμερα.
So., 01 Okt. 2023, 12:00 PM

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο αγώνισμα μπάσκετ με αμαξίδιο του προγράμματος ΙncDisBas το οποίο έλαβε χώρα 25 με 30 Σεπτεμβρίου στη Κομοτηνή και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου "ΠΕΡΠΑΤΩ" σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ανάπηρων Αθλητών "Ηρόδικος". Η εκπαίδευση διήρκησε 5 μέρες και καθ'ολη τη διάρκεια οι συμμετέχοντες γνώρισαν το αγώνισμα του μπάσκετ τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά.

Αναλυτικότερα, τη πρώτη μέρα οι συμμετέχοντες γνωρίστηκαν μεταξύ τους μέσω ενός παιχνιδιού ice breaking, τους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ Αλέξανδρος-Χέλμουτ Ταξιλδάρης και πραγματοποιήθηκε μια μικρή ξενάγηση στη πόλη. Τη δεύτερη μέρα το πρωί αναπτύχθηκαν βασικές θεωρίες για τους κανόνες, τις ορολογίες, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση για τη χρήση αμαξιδίου και το απόγευμα υπό τη καθοδήγηση του προπονητή του μπάσκετ με αμαξίδιο Ηρόδικου Βάιου Γιώρα πέρασαν από τη θεωρία στη πράξη και ξεκίνησαν να κάνουν βασικές τακτικές για το μπάσκετ. Ολόκληρη τη τρίτη μέρα, οι συμμετέχοντες βρέθηκαν στο γήπεδο για να πραγματοποιήσουν τη προπόνησή τους και το τελικό τουρνουά για τη ανάδειξη της νικήτριας ομάδας και τη τέταρτη μέρα υπήρξε ελεύθερη μέρα για τη ξεκούραση των συμμετεχόντων και το βράδυ το culture night στο οποίο κάθε χώρα παρουσίασε φαγητά, έθιμα και κουλτούρα από το τόπο του.

Η εμπειρία ήταν μοναδική!

NEWSLETTER