Εκδήλωση- προβολή ταινίας- ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Σεξουαλικότητα και Αναπηρία".

Logo Perpato
Τετ, 27 Φεβ 2013
Λήξη:
Τετ, 27 Φεβ 2013, 00:00 ΠΜ

Στις 20 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης εκδήλωση του Συλλόγου Περπατώ σε συνεργασία με τους φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνσης κοινωνικής εργασίας του Δ.Π.Θ που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον Σύλλογο. 

Αρχικά προβλήθηκε η ταινία "The sessions" (Μαθήματα ενηλικίωσης) και έπειτα ακολούθησε συζήτηση με θέμα "σεξουαλικότητα και Αναπηρία", με συντονιστή τον κ. Πολυζωίδη (Επίκουρο Καθηγητή του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης) και ομιλητές τους κ. Τάκο (Ανδρολόγο- Ουρολόγο) και κ. Καλλινικάκη (Ψυχολόγο, Υποψήφιο Διδάκτωρ του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης).


Η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για προβληματισμό τόσο μεταξύ των αναπήρων ατόμων και λοιπών φίλων του συλλόγου, όσο και μεταξύ των επαγγελματιών, των φοιτητών και των πολιτών που παρεβρέθηκαν.

Κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γίνει αντιληπτό πως η αναπηρία δεν επιφέρει το τέλος της σεξουαλικότητας, απλώς προϋποθέτει τον επαναπροσδιορισμό της διαδικασίας της σεξουαλικής πράξης και ενδεχομένως πιο ώριμες ερωτικές- ανθρώπινες σχέσεις.

NEWSLETTER