22/04/2013
Παραολυμπιακή Ημέρα στο Δημοτικό Σχολείο του Σώστη
Την Πέμπτη 18 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του προέδρου του Συλλόγου 'Περπατώ', του γυμναστή και των ασκούμενων κοινωνικών λειτουργών, στο δημοτικό σχολείο του Σώστη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών και των δασκάλων του σχολείου γύρω από τέσσερα  παραολυμπιακά αθλήματα, boccia, goalball, wheelchair rugby και wheelchaır basketball.
Σε πρώτη φάση, οι μαθητές έλαβαν θεωρητική εκπαίδευση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλέξανδρο Ταξιλδάρη γύρω από τα παραολυμπιακά αθλήματα και τους κανόνες τους. Στη συνέχεια, οι μαθητές αφού είχαν μια πρώτη επαφή με τα αγωνιστικά αμαξίδια, χωρίστηκαν σε ομάδες των έξι ατόμων. Κάθε ομάδα είχε στη διάθεσή της μισή ώρα για να γνωρίσει καλύτερα τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες των παραπάνω αθλημάτων. Όλες οι ομάδες έπαιξαν όλα τα παραολυμπιακά αθλήματα και αφού εξοικειώθηκαν με αυτά, προσπάθησαν να μιμηθούν την κίνηση και τον τρόπο με τον οποίο παίζονται τα συγκεκριμένα αθλήματα από τα άτομα με αναπηρία. Έτσι, οι μαθητές μπήκαν στο ρόλο των παραολυμπιονικών αθλητών.
Τέλος, ακολούθησε συζήτηση του προέδρου, του γυμναστή του Συλλόγου και των ασκούμενων κοινωνικών λειτουργών, με τους μαθητές. Οι μαθητές εξέφρασαν τις εντυπώσεις, τα συναισθήματά τους καθώς επίσης και τη συμπάθειά τους για κάποιο από τα παραπάνω αθλήματα.