04/06/2015
3ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: "Άτομα με κινητική αναπηρία σε περιβάλλον κατασκηνώσεων"
Στις 29 Μαΐου με 1 Ιουνίου ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων  Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης οργάνωσαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 3ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Άτομα με κινητική αναπηρία σε περιβάλλον κατασκηνώσεων: Σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων ενσωμάτωσης».

Το σεμινάριο που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, το εργαστήριο προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών και το Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε και φέτος στην προσβάσιμη κατασκήνωση “Pitsas camp”  στον Πρίνο της Θάσου.
 
Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μία σειρά workshop τα οποία άπτουν της κινητικής αναπηρίας:
·          Διαχείριση κύστης & εντέρου – Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ιατρός/ Παραολυμπιονίκης
·          Κατακλίσεις & Αυτόνομη δυσρεφλεξία- Δέσποινα Δεληγιάννη, Νοσηλεύτρια Κέντρου Εκπαίδευσης  Αυτόνομης Διαβίωσης Α.μεΑ.
·          «Εάν κτίσεις θα έρθουν» Εκπαιδευτικά προγράμματα Φ.Α. με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση- Χριστίνα Ευαγγελινού, Καθηγήτρια Π.Φ.Α. Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών
·          Πρακτικές για την αυτονομία ατόμων με ακρωτηριασμό - Μιχάλης Ραγκούσης, Πρόεδρος Α.Σ. «ΗΡΟΔΙΚΟΣ»/ Μάριος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Α.Σ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»
·          Πρακτικές για την αυτονομία χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου (χειρισμός αμαξιδίου, μεταφορές ατόμων με παραπληγία& τετραπληγία)- Μάκης Καλαράς, Παραολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ιατρός
·          Άτομα με κινητική αναπηρία και άσκηση στο νερό σε συνθήκες κατασκήνωσης, θεωρητικό& πρακτικό πλαίσιο-Ευαγγελία Μακρή, Κ.Φ.Α. Σύλλογος «Περπατώ»
  Η ψυχοκινητική φιλοσοφία στη συνεκπαίδευση παιδιών με και χωρίς αναπηρία- Αντώνιος Καμπάς, Αν. Καθηγητής Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής
·          Group dynamics through ice breaking activities- Μαργαρίτα Κουσουρή, Φοιτήτρια Σ.Ε.Φ.Α.Α.
·          Επαφή με Παραολυμπιακά Αθλήματα, Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο- Γεράσιμος Μεταξάς, Γραμματέας Α.Σ. «Ηφαίστου»/ Παναγιώτης Κοντογιάννης αθλητής Α.Σ «Αμαρουσίου»
·          Επαφή με Παραολυμπιακά Αθλήματα, Αντισφαίριση με αμαξίδιο- Γεράσιμος Μεταξάς, Γραμματέας Α.Σ. «Ηφαίστου»/ Μάριος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Α.Σ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»
·          Επαφή με Παραολυμπιακά Αθλήματα, Τοξοβολία- Μάριος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Α.Σ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»
·          Επαφή με Παραολυμπιακά Αθλήματα, Σκοποβολή-Αλέξανδρος Ταξιλδάρης αθλητής Α.Σ. «ΗΡΟΔΙΚΟΣ»
·          Προβολή ταινίας «The Sessions» 
 
Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν επίσης τα Παραολυμπιακά Αθλήματα της Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο,  Επιτραπέζια αντισφαίριση με αμαξίδιο, Τοξοβολία όπως και το Beach sitting volleyball που φιλοδοξεί να είναι σύντομα επίσημο άθλημα των Παραολυμπιακών Αγώνων.
 
Η οργανωτική επιτροπή θέλει επίσης να ευχαριστήσει την ομάδα του «Pitsas Camp» καθώς και όλους όσους συμμετείχαν είτε ως ομιλητές/ εκπαιδευτές, είτε ως συμμετέχοντες.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Νίκο Καρανικόλα (Locotoro Design & Photography) ο οποίος κάλυψε με τον φακό του, όλες τις ημέρες του Σεμιναρίου.
 
Όλο το φωτογραφικό υλικό εδώ