12/10/2012
Αυτόνομα ... μπορείς!!
Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου "Ίδρυση και πιλοτική Λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ" το οποίο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης "ΠΕΡΠΑΤΩ" πραγματοποιήσε διημερίδα στην Κομοτηνή την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχειο Ξενία.
Την πρώτη ημέρα ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ταξιλδάρης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης μίλησε για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλογου, και η κοινωνική λειτουργός κα Βασιλική Χατζοπούλου παρουσίασε τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην δεκαετία.
Την δεύτερη μέρα έγινε από τον κ. Ταξιλδάρη παρουσίαση του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης, και στην συνέχεια οι υπόλοιποι ομιλητές μίλησαν για θέματα γύρω από την αυτονομία και την κινητική αναπηρία.
Πιο συγκεκριμένα οι ομιλητές ήταν:
- κα Γεωργία Φύκα, Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου "Άλλη Όψη" και παρουσίασε το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τους.
- κ. Κιάκος Ιωάννης Εκπαιδευτής του μη κερδοσκοπικού σωματείου "Άλλη Όψη"
- κ. Καλύβας Βασίλης, Καθηγητής Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής, Τεχνικός Σύμβουλος Ελληνικής παραολυμπιακής Επιροπής, με θέμα "Παραολυμπιακοί Αγώνες, η συμβολή του αθλητισμού στην αποκατάσταση των ατόμων με Κινητικές αναπηρίες."
- κ. Μπάκας Ελευθέριος,  Φυσίατρος, Δ/ντης του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάσταησς του Νισοκομείου ΚΑΤ, "Αποκατάσταση του ασθενή με κάκωση του Νωτιαίου Μυελού. Η Ελληνική Πραγματικότητα."
- κ. Κάπατος Χρ'ηστος , Εκβιομηχανικός Εκπρόσωπος του Κέντρου Ορθοπεδικής αποκατάστασης "Rehabline". "Ο ρόλος της Προσθετικής και ορθοτικής στην αποκατάσταση των Ατόμων με κινητικές αναπηρίες"