28/05/2013
Δωρεά Χειρήλατων στον ΠΕΡΠΑΤΩ από Vodafone
Την Δευτέρα 27/05/2013 παραδόθηκαν στον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ν. Ροδόπης & Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ», 2  χειρήλατα, ως δωρεά, από την εταιρία Vodafone στα πλαίσια του προγράμματος  «Τεχνολογία, Περιβάλλον, Παιδί ,ΑμεΑ».
Την παράδοση για την εταιρεία Vodafone έκανε ο κ. Δημήτρης Μίσσας , Multiregional Manager, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον Σύλλογο για το έργο που προσφέρει  και διαβεβαίωσε  ότι η Vodafone θα είναι πάντα δίπλα στον Σύλλογο ΠΕΡΠΑΤΩ.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ευχαρίστησε την εταιρία Vodafone που  ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Συλλόγου  και μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «Τεχνολογία, Περιβάλλον, Παιδί Αμέα» ενέκρινε την πρόταση για την αγορά των χειρήλατων . Ο κ. Ταξιλδάρης πρόσθεσε ότι τα χειρήλατα αυτά ανταποκρίνονται σε άτομα με κινητική αναπηρία ,τετραπληγία και παραπληγία, και μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε αμαξίδιο .Επίσης, δίνεται η  δυνατότητα στον ΠΕΡΠΑΤΩ και στον ΚΕΑΔΑ στα πλαίσια του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ να φέρουν  σε επαφή άτομα με το χειρήλατο, ένα μέσο που είναι καταπληκτικό για άσκηση αλλά και για μετακίνηση μέσα στις πόλεις και ιδιαίτερα στην  πόλη της Κομοτηνής,  τώρα που υπάρχει και ο ποδηλατόδρομος, αυτόνομα ή και με πολύ λίγη βοήθεια.