18/10/2016
Παράλληλη παρουσία του «ΠΕΡΠΑΤΩ» σε Θεσσαλονίκη και Σπέτσες
Πιστός στο ραντεβού του με το δρομικό κίνημα για 5η συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» συμμετείχε  στον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, με μια ομάδα 40 ατόμων.
 
Ανάμεσα τους και 6 δρομείς Α.μεΑ. χρήστες χειρήλατων αμαξίδιων που συμμετείχαν στη διαδρομή των 21,1 χιλιομέτρων. Πιο συγκεκριμένα, στον ημιμαραθώνιο αγώνα συμμετείχαν οι κ.κ. Μιχάλης Ραγκούσης (Πρόεδρος του Α.Σ. ΑμεΑ «ΗΡΟΔΙΚΟΣ»), Χρήστος Μπαμπαλής (μέλος του Δ.Σ. του «ΠΕΡΠΑΤΩ» και αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ «ΗΡΟΔΙΚΟΣ»), Φάνης Παπαδημητρίου (αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ «ΗΡΟΔΙΚΟΣ»), Δημήτρης Τσικουρέλης (αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ «ΗΡΟΔΙΚΟΣ»), Γεώργιος Παπαδόπουλος (αθλητής του «ΙΡΙΣ» Καβάλας) και Θανάσης Πολυχρονιάδης (αθλητής του «ΙΡΙΣ» Καβάλας).
 
Ο Ημιμαραθώνιος διεξήχθη για άλλη μία χρονιά στο πλαίσιο ενός διευρυμένου Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο τη συγκέντρωση εσόδων προς όφελος κοινωφελών ιδρυμάτων-οργανώσεων. Μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων κοινωνικής ευθύνης  και για το 2016 υπήρξε και ο  «ΠΕΡΠΑΤΩ», η προσπάθεια του οποίου ενισχύθηκε οικονομικά από μέρος των συνολικών συμμετοχών της Ομάδας. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για κάλυψη λειτουργικών αναγκών του συλλόγου.
 
Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης ο  Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ»  εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην εταιρεία PCP Clothing, η οποία φέτος πρόσφερε κολάν για τις γυναίκες δρομείς της ομάδας μας χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα στην όλη συμμετοχή του «ΠΕΡΠΑΤΩ» αλλά και στην Οργανωτική επιτροπή του 5ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.
 
Παράλληλα, το ίδιο σαββατοκύριακο (7-9 Οκτωβρίου), ο «Περπατώ» συμμετείχε και φέτος στο πλήρες δραστηριοτήτων Spetses Mini Marathon, που διοργανώθηκε στο ομώνυμο νησί από την εταιρεία Communication Lab και τον δήμο Σπετσών.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και  ο αθλητής Α.Σ. Α.μεΑ. «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» Μάκης Καλαράς συμμετείχαν με τα χειρήλατα αμαξίδιά τους στους αγώνες δρόμου των 10 και 25 χλμ αντίστοιχα ενώ ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο και αθλητής του Α.Σ. Α.μεΑ.  «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» Δημοσθένης Μιχαλετζάκης – ο οποίος συνοδευόταν από τον προπονητή του Τάσο Καλιτσάρη – στον κολυμβητικό αγώνα των 3 χλμ.
Την ομάδα του «ΠΕΡΠΑΤΩ» συμπλήρωναν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Στυλιανός Λαπαρίδης, Νίκος Πολύδωρας, Βάσω Δημητροπούλου και Ιφιγένεια Σκόρδα. 
Ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του στην διοργανώτρια αρχή του Spetses Mini Marathon για την πρόσκληση και την κάλυψη των εξόδων των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα στην ιδιοκτήτρια της Communication Lab Δρ. Μαρίνα Κουταρέλλη για την υποδοχή και την άρτια φιλοξενία δεσμευόμενοι να την ανταποδώσουμε στην πρώτη δυνατή ευκαιρία.