05/11/2012
6ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη

Η  Άλλη Όψη πραγματοποιεί το 6ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της αποκλειστικά για ανθρώπους με τετραπληγία λόγω βλάβης στο νωτιαίο μυελό!

Στόχος του είναι η βελτίωση της αυτονομίας  με εκπαίδευση σε τεχνικές χειρισμού αναπηρικού καθίσματος, τεχνικές μεταφοράς από και προς το αναπηρικό κάθισμα (αυτοκίνητο, κρεβάτι, τουαλέτα, πάτωμα), τεχνικές εκτέλεσης δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής (ντύσιμο στο κρεβάτι ή στην καρέκλα, φαγητό, μπάνιο, τουαλέτα) και προσαρμογή αναπηρικού καθίσματος  από  Εκπαιδευτές με τετραπληγία από την «Άλλη Όψη» και τη Σουηδική οργάνωση «Rekryteringsgruppen - Active Rehabilitation», με την υποστήριξη θεραπευτών διαφορετικών ειδικοτήτων. Άλλες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν είναι γυμναστική με λάστιχα και βάρη, καθώς και ράγκμπι με αμαξίδιο.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα με τετραπληγία λόγω βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το πότε απέκτησαν την αναπηρία, και μπορούν να σπρώξουν το χειροκίνητο αναπηρικό τους κάθισμα για λίγα μόλις μέτρα.

Θα πραγματοποιηθεί στο Sports Camp στο Λουτράκι στις  2 – 8 Δεκέμβρη 2012 (για συμμετέχοντες) και 1 – 9 Δεκέμβρη 2012 (για Υποστηρικτικό Προσωπικό). Ο χώρος είναι προσπελάσιμος. Συνολικά θα συμμετέχουν  10 άτομα με τετραπληγία και 15 εκπαιδευτές και υποστηρικτικό προσωπικό.  Το Κόστος είναι 300 Ευρώ και περιλαμβάνει τη διαμονή, τη διατροφή, την εκπαίδευση και τη συνολική υποστήριξη σου από εκπαιδευτές και υποστηρικτικό προσωπικό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.  Οι συμμετέχοντες, οι εκπαιδευτές και το υποστηρικτικό προσωπικό μένουν μαζί ανά 3 ως 6 σε δωμάτια του ξενοδοχείου. Καθένα από τα δωμάτια διαθέτει τη δική του τουαλέτα, ντουζ, και θέρμανση. Σε κάθε δωμάτιο διαμένει τουλάχιστον ένα άτομο από την ομάδα των εκπαιδευτών και του υποστηρικτικού προσωπικού.

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2012 μέσω τηλεφώνου, της ιστοσελίδας (http://alli-opsi.gr/6o_ekpaideftiko_programma_plirofories_dilosi/) ή της ταχυδρομικής διεύθυνσης (Άλλη Όψη, Πλαταμώνος 4, 54454, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη). (Τηλέφωνο για συμμετέχοντες: Βασιλική Παντελή 6942499316 Τηλέφωνο για Υποστηρικτικό Προσωπικό: Θεανώ Χατζούδη 6946283114)

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.