10/09/2015
Έναρξη επιμορφωτικών σεμιναρίων από το Επιμελητήριο Έβρου
Το Επιμελητήριο Έβρου, πιστό στην δέσμευσή του να παρέχει σύγχρονες και καινοτόμες υπηρεσίες στα χιλιάδες μέλη του, προχωρά σε ένα νέο εγχείρημα με τη πεποίθηση και ελπίδα να αγκαλιαστεί από την επιχειρηματική, και όχι μόνο, κοινότητα. Συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2015 το Επιμελητήριο Έβρου θα ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις του την διενέργεια σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων με θεματολογία, η οποία θα αποσκοπεί στην καλύτερη γνώση και γνωριμία με τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, με απώτερο στόχο την βέλτιστη προσαρμογή, αφομοίωση και επαναφορά τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Στην προσπάθεια αυτή αναπόσπαστη και καθοριστική θα είναι η συμβολή του αρχιμανδρίτη π. Απόστολου Καβαλιώτη, Δρ. ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ, ο οποίος θα αναλάβει την διδασκαλία των σεμιναρίων στους ενδιαφερόμενους. Ο π. Απόστολος Καβαλιώτης, μεταξύ άλλων, έχει θητεύσει με μεγάλη επιτυχία ως σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης για πολλά χρόνια, έχει διδάξει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων για τον αυτισμό, το σύνδρομο Down και τον μητρικό θηλασμό, ενώ έχει διακριθεί για το πολύπλευρο επιστημονικό, ερευνητικό, συγγραφικό, ανθρωπιστικό, εθελοντικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό του έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η επιλογή αυτής της θεματικής οφείλεται στο γεγονός ότι στο νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 – 2020 εκ των στρατηγικών αξόνων και προϋπόθεση για χρηματοδότηση αποτελεί η ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, όπως μακροχρόνια άνεργοι, Α.μεΑ. κοκ. Ως εκ τούτου τα σεμινάρια αυτά θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες αφενός να καλλιεργήσουν και να ωριμάσουν μια ιδέα, με αυξημένες πιθανότητες να τύχει ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, και αφετέρου να παρέχουν καλύτερες, φιλικότερες και πιο διευρυμένες υπηρεσίες προς τους πελάτες τους.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται εντελώς δωρεάν, δύο φορές τον μήνα, παρέχοντας πιστοποίηση με την ολοκλήρωσή τους στους συμμετέχοντες μετά από γραπτή αξιολόγηση. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι υποχρεωτική με τους συμμετέχοντες να δικαιούνται 4 απουσίες σε όλον τον κύκλο του προγράμματος. Σε κάθε συνεδρία στους συμμετέχοντες θα παρέχεται έντυπο υλικό (σημειώσεις). Στόχος των ιθυνόντων είναι τα σεμινάρια αυτά να επιτύχουν ευρείας αποδοχής με πληθώρα συμμετοχών προσφέροντας φυσικά πολύτιμες γνώσεις και εφόδια που αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία.
Η διδασκαλία της πρώτης θεματικής ενότητας αφορά την Επαγγελματική Απασχόληση και τα άτομα με αναπηρία.

Η συμμετεοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη για όλους.

Πηγή: http://www.evroschamber.gr/articles/details/1278/epimorfotika-seminaria-apo-to-epimelitirio-ebrou